0
Your Cart

Välkomna alla medlemmar i Lasse Dahlquist-sällskapet till en konsert där Göteborg Wind Orchestra möter Bernstein!

Välkomna alla medlemmar i Lasse Dahlquist-sällskapet till en konsert där Göteborg Wind Orchestra möter Bernstein!

Med specialskrivna arrangemang för blåsorkester möter vi den amerikanske pianisten, dirigenten och kompositören Leonard Bernstein.

Han var en av 1900-talets starkaste musikprofiler och blev ett stort namn på Broadway där West Side Story blev en publiksuccé, som spred sig snabbt över hela världen. Han skrev förutom musikaler även filmmusik, mässor, symfonier, operetter och operor.

Under kvällens konsert kommer vi bland annat att få lyssna till ouvertyren till Candide, operetten som hade premiär 1956 och är baserad på Voltaires satiriska roman med samma namn samt Symfoniska danser ur West Side Story.

Kvällens dirigent är Alexander Hanson. Alexander är en ofta återkommande gästdirigent bland Nordens professionella orkestrar och operahus. 2005-2012 verkade han som chefdirigent och konstnärlig ledare för Göteborg Wind Orchestra GWO).

I Göteborg Wind Orchestras uppdrag ingår även att ge barn, unga och det ideella musiklivet inspiration, ny konstnärlig kunskap och locka till ökat deltagande.

GWO lyfter blåsmusiktraditionen som konstart och tar blåsmusiken in i framtiden.

Utan kostnad för Lasse Dahlquist-sällskapets medlemmar bjuder vi på denna konsert, Välkommen till en helkväll med Leonard Bernstein!

TID & DATUM

17/11 kl 19.00

LÄNGD PÅ KONSERT ca 1 timme och 45 minuter

PLATS

Betlehemskyrkan, Vasagatan 30, GÖTEBORG

Anmälan senast torsdag 3/11 till Vivi-Ann Ljungqvist Tel  073 381 36 40  eller E-post: viviann.jungqvist@gmail.com

Styrelsen för Lasse Dahlquistsällskapet